Minden ami begurul hozzánk, egy újabb történet kezdete

2019. október 10. 09:55 - Szendiko Autókozmetika

A kerámia bevonat....

Sokan kérdeztek mostanában a kerámia technológiáról, mit takar, mit tud, miért kerül ennyibe?

Szeretjük az autónkat tisztának, csillogónak látni, mossuk, törölgetjük, waxolgatjuk, ki-ki vérmérséklete szerint.

Ám eközben akaratunk ellenére is, rengeteg, - szemmel nem látható – karc keletkezik, amelyekbe a különböző szennyeződések sokkal jobban beletapadnak. Pl. szálló rozsda, fékpor, korom. Ezáltal az autó egyre hamarabb piszkolódik, egyre gyakrabban igényli a mosást. A lakkréteg sérülékenyebbé válik, berepedezhet, felpattoghat

img_20190704_110438.jpgA jól előkészített  felületre felvitt kerámia réteg üvegszerű hatást kelt.

Erre kínálhat megoldást a kerámia bevonat. Ami, egy igen kemény védőréteg a fényezésen . Karcállósága sokkal nagyobb, mint a hagyományos waxoké, vastagsága 3 mikron, ami 120-130 szorosa azokénak. A waxolás  egy vékony carnauba viaszréteget képez a fényezésen, ez viszonylag hamar lemosódik,
a jól felhordott kerámia bevonat ezzel szemben nem kopik le, mivel kémiailag kötődik  az autó fényezéséhez.
A gondosan és jól elvégzett kerámiakezelést követően autónk felülete olyan lesz, mintha folyékony üvegbe mártották volna, sőt még keményebb. Felületén semmi nem tapad meg. Gyanta, kátrány a madár ürülék sem okoz maradandó nyomot a fényezésen simán lemosható róla.

Előnyei:

 • hosszú élettartam (a hagyományos viasznál akár 50 x hosszabb a tartósság). Vannak olyan kerámia bevonat gyártók akik 3 év garanciát vállalnak a termékeikre
 • elképesztően könnyű tisztíthatóság (hidrofób, azaz víztaszítóvá válik a felület, így a szennyeződések nem tudnak megtapadni rajta)
 • könnyű száríthatóság (a tükör sima karcmentes felületnek köszönhetően)
 • érték megőrzés (Új autóra különös képen ajánljuk, mert a fényezés makulátlan marad több év után is. - Az eljárás költsége a majdani eladás során bőven megtérül, mert újszerű marad az autó fényezése!)

 nasiol.jpg

Hátránya

 • Több napig nélkülözni kell az autót
 • Költséges

img_20190704_110438.jpg

A folyamat:

 • Alapos külső mosással kezdünk, majd autókozmetikai gyurmával végig tisztítjuk az autó külső felületét, eltávolítva ezzel a még rajta maradt szennyeződéseket. (Kátrány, fagyanta)
 • Ezután következik a polírozás. Az autó fényezésének állapotától függően, akár 3 külön fázisban (durva, közepes, végül a finom).
 • Sokszor még a 3 fázisú polírozás sem elegendő a karcok teljes eltüntetéséhez. Ezért szükséges még további polírozási fázist (fázisokat) beiktatni mindaddig, amíg a karcok 90-95 %-a el nem tűnik. (100 %-ot nem lehet elérni!) Ez a folyamat akár 14 – 18 órai munkát követel meg.
 • A gondosan előkészített autót ismét lemossuk, szárazra töröljük, majd a zsírtalanítás következik, ami után újabb áttörlés következik. Ezután történik a szélvédő nanotechnológiás kezelése is.Nálunk ez hozzá tartozik a kerámia kezeléshez. Van ahol ezt külön kell kérni.
 • A kerámia telepítése ezután kezdődhet. Minden elemre, kisebb műanyag felületre külön-külön kerül fel a kerámia. Fontos a megfelelő páratartalom, a kerámia pontos felvitele, megfelelő időben való visszatörlése. Ez a művelet – függően a kocsi méretétől – 3-4 órát vesz igénybe.
 • Már csak a kötési idő van hátra. 6 óra az előkötési idő, ezalatt nem érheti víz, pára a bevonatot. Ezután újabb ellenőrzés következik, az esetleges felhordási hibák itt javíthatók. A teljes kötési idő 48 óra.

Összességében egy autó kerámia bevonatos kezelése 17-22 munkaórát követel meg, extrém karcosság esetében ez akár több is lehet. Cserébe az autója hosszú ideig megőrzi újszerű állapotát.

komment
2019. február 22. 16:25 - Szendiko Autókozmetika

Gumiszőnyeg fontos tartozék az autókban.

Tapasztalataink szerint sokan az autóik rendbetartásánál előnyben részesítik a passzív védelmi eszközöket. Ezek egyik típusa a gumi, vagy szövet szőnyegek, illetve az üléshuzatok. Mi a munkánk során minden autóban találkozunk ezeknek valamelyik vállfajával. Ebben a bejegyzésben a szőnyegekkel szeretnénk foglalkozni egy kicsit. Az üléshuzatoknak egy másik posztot szentelünk majd hamarosan.

18274797_1224478987661516_6808879267608196137_n.jpg

Világos kárpitok megóvása gumiszőnyeggel fokozottan ajánlott

Tehát akkor nézzük a taposó szőnyegeket.

Tovább
komment
2018. október 20. 21:27 - Szendiko Autókozmetika

Kezdjük ....

SZENDIKO AUTÓKOZMETIKA

Mi is kell egy blogindításhoz? Inspiráció, téma, és az, hogy partnereinket ellássuk hasznos, vagy szimplán csak érdekes információkkal.  Rólunk, autókról, ápolásról…. és még ami jön.

Akkor most jöjjön egy rövid bemutatkozás.

4-5 éve kezdődött az egész, amikor minőségi, német autókozmetikai szereket kezdtünk el forgalmazni családi vállalkozásban.  Próbálgattuk a szereket először a saját autón, aztán jött egy barát, majd még egy, még egy… rövid idő elteltével azon kaptuk magunkat, hogy egyre több autót kozmetikázunk.

A választás adott volt. Mára csak az autókozmetika maradt. Két éve adódott a lehetőség és nőtt meg annyira az igény, hogy megnyitott hivatalosan a Szendiko Autókozmetika. Bővült a szolgáltatási kör is. Nemcsak autók, hanem szőnyeg, és egyéb kárpit tisztítása is a szolgáltatás része lett.

A napi munkánk során , autókkal és emberekkel bánunk. Az emberek szentimentálisak és ragaszkodnak tárgyaikhoz , különösen az autójukhoz. Ebből adódóan sok érdekes téma adódik munkánk közben amit úgy gondolunk elmesélésre megosztásra érett, esetleg tanulságul szolgálhat. Ezért kezdtük el ez a blogot.

Ha tetszik olvassátok, komenteljétek, kövessétek

 

 Szendiko

30727951_1553315381444540_4551059063235936256_n.jpg

komment
Minden ami begurul hozzánk, egy újabb történet kezdete