Minden ami begurul hozzánk, egy újabb történet kezdete

2019. február 22. 16:25 - Szendiko Autókozmetika

Gumiszőnyeg fontos tartozék az autókban.

Tapasztalataink szerint sokan az autóik rendbetartásánál előnyben részesítik a passzív védelmi eszközöket. Ezek egyik típusa a gumi, vagy szövet szőnyegek, illetve az üléshuzatok. Mi a munkánk során minden autóban találkozunk ezeknek valamelyik vállfajával. Ebben a bejegyzésben a szőnyegekkel szeretnénk foglalkozni egy kicsit. Az üléshuzatoknak egy másik posztot szentelünk majd hamarosan.

18274797_1224478987661516_6808879267608196137_n.jpg

Világos kárpitok megóvása gumiszőnyeggel fokozottan ajánlott

Tehát akkor nézzük a taposó szőnyegeket.

A funkciójuk az esztétikai tuningon kívül a padlókárpit védelme. Amennyiben nem használjuk valamelyik típusát, nagyon hamar tönkre mehet a padlókárpit, különösen a vezető oldalon és egy beépített padlókárpit csere nem olcsó mulatság.

 Több fajta létezik: tiszta szövet, vegyes kialakítású és vannak a gumiszőnyegek. A legjobb tapasztalatunk a peremes gumi taposó szőnyegekkel van. Ezek alá ritkán folyik be a sáros lé az ember cipőjéről, mivel körben a szegélyüknél fél centi, vagy ennél magasabb peremmel rendelkeznek. A peremes gumiszőnyegek autó típus szerint is kaphatók. Javasolt a méretpontos gumiszőnyeg, mivel az nem csúszkál, nem mozdul el. Csomagtartóban is nagyon praktikusak a peremmel rendelkező gumitálcák. Ha valami kiborul, kiömlik, azt a perem felfogja, megkímélve az alatta levő beépített kárpitot. Áruk sem borzasztóan magas és tapasztalataink szerint elég strapabírók. Takarításuk egyszerű, általában elég kirázni és vízzel leöblíteni.

padlpszonyeg-a-csomagtartoban-3-235x130.jpg

Peremes gumiszőnyeg. Nagyon jó megoldás

Ha a gumiszőnyeg megsérült, kilyukad, megtörik, ne legyünk restek, dobjuk ki és vegyünk újat. Ha alá folyik a víz, a gumiszőnyegtől a padló nem tud kiszáradni és nagyon hamar berohad.

A szövet szőnyegek. Esztétikusabbak ugyan a gumiszőnyegeknél, de már kevésbé praktikusak, hamar átáznak és onnantól kezdve már nem védik az alatta levő padlókárpitot. Ha magukba szívják a sáros nedvességet a cipőnkről, akkor csak körülményesen tisztíthatók. Hátrányuk még, hogy takarítás után nehezen száradnak és vizesen vissza rakva a padlóra hamar dohosodást, penészedést okoznak a padlón. Nagyon sokszor szembesülünk ezzel a problémával.

 A kettő kombinációja a padlószőnyeg védő szövetszőnyeg védő gumiszőnyeg. Vicces, de teljesen felesleges.

Összefoglalva: a lehatékonyabbak a gumi padlószőnyegek, különösen a peremesek, ezek garnitúrában kaphatók. A hátsó ülések alá is ilyeneket tegyünk, ha módunk van rá. A hátul utazók cipőjéről leolvadó hólevet és sarat felfogják. Megkímélve a beépített padlókárpitot. Tisztításuk egyszerű. Ápolásukat pedig bízzuk szakemberekre. Mi tudjuk milyen típusra milyen ápoló szert szabad használni. Egy beszilikonozott gumiszőnyeg vezetés közben baleset veszélyessé is válhat, mert könnyen megcsúszik rajta az ember cipője, mondjuk egy hirtelen fékezésnél.

Facebook oldalunk ide kattintva tekinthető meg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szendikoautokozmetika.blog.hu/api/trackback/id/tr5314643298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Minden ami begurul hozzánk, egy újabb történet kezdete
süti beállítások módosítása