Minden ami begurul hozzánk, egy újabb történet kezdete

2019. november 21. 19:56 - Szendiko Autókozmetika

Kisvárosi rettenet

A napi munkánk során gyakran találkozunk nehéz esetekkel. Vannak járművek, melyeknek külső, belső takarítása sokszor feladja a leckét, de eddig még mindig boldogultunk valahogy. Sokat tanakodtunk azon, mi lehet az a szennyezettségi szint, ahonnan már nincs visszaút. Annak érdekében, hogy ezt kiderítsük, egy ismerősünk javaslatára meghirdettünk egy versenyt.  Kerestük a vonzáskörzetünkben található legkoszosabb belterű autót. Mivel egy alföldi kisvárosban élünk, elsősorban mezőgazdaságban használt terepjáró győzelmére számítottunk. Több pályázó is jelentkezett, de az abszolút győztes mégsem egy pickup lett, hanem- meglepetésünkre- egy Opel Combo, amit egy vállalkozó mindenese használt. A felhívás nyereménye egy teljes belső kozmetika volt, így rövid egyeztetés után az autó két napra hozzánk került. Mi is kíváncsiak voltunk, hogy meg tudunk -e vele birkózni. Mivel sokan érdeklődtek, hogy zajlik egy ilyen totális takarítás, ezért igyekeztünk a teljes folyamatot dokumentálni. Nem félek attól, hogy otthon nekiállna az átlagember egy ilyen autó rendbetételéhez.  Innentől kezdve azonban beszéljenek a képek. A képgalériát végig nézve döntse el a kedves olvasó, hogy sikerült-e a mutatvány.

komment
2019. október 16. 12:13 - Szendiko Autókozmetika

Matt fényszóróval közlekedni veszélyes!

Jönnek a hosszú sötét időszakok. Ahogy fordul a naptár kereke a télbe, egyre rövidebbek a nappalok, ezért egyre többször kell használni autóink fényszóróit . Megnő a  sötétben vezetett órák száma. Nem mindegy, hogy milyen fényerősséget tud produkálni fényszórónk ebben az időszakban.

A fényerősség sok mindentől függ. Például a helyes beállítástól, az izzó fényerejétől, és elsősorban a fényszóróbura fényáteresztő képességétől. Hiába van egy erős, nagy fényteljesítményű izzó a fényszóróban, ha előtte egy bemattult, karcos, elkoszolódott műanyag állja útját a fényteljesítménynek.

20160423_162841.jpgEgy ilyen fényszóró akár 30% os fényerő veszteséget is okozhat. Ha ilyet tapasztal autóján, keressen fel szakembert.

Tovább
komment
2019. október 10. 09:55 - Szendiko Autókozmetika

A kerámia bevonat....

Sokan kérdeztek mostanában a kerámia technológiáról, mit takar, mit tud, miért kerül ennyibe?

Szeretjük az autónkat tisztának, csillogónak látni, mossuk, törölgetjük, waxolgatjuk, ki-ki vérmérséklete szerint.

Ám eközben akaratunk ellenére is, rengeteg, - szemmel nem látható – karc keletkezik, amelyekbe a különböző szennyeződések sokkal jobban beletapadnak. Pl. szálló rozsda, fékpor, korom. Ezáltal az autó egyre hamarabb piszkolódik, egyre gyakrabban igényli a mosást. A lakkréteg sérülékenyebbé válik, berepedezhet, felpattoghat

img_20190704_110438.jpgA jól előkészített  felületre felvitt kerámia réteg üvegszerű hatást kelt.

Tovább
komment
2019. február 22. 16:25 - Szendiko Autókozmetika

Gumiszőnyeg fontos tartozék az autókban.

Tapasztalataink szerint sokan az autóik rendbetartásánál előnyben részesítik a passzív védelmi eszközöket. Ezek egyik típusa a gumi, vagy szövet szőnyegek, illetve az üléshuzatok. Mi a munkánk során minden autóban találkozunk ezeknek valamelyik vállfajával. Ebben a bejegyzésben a szőnyegekkel szeretnénk foglalkozni egy kicsit. Az üléshuzatoknak egy másik posztot szentelünk majd hamarosan.

18274797_1224478987661516_6808879267608196137_n.jpg

Világos kárpitok megóvása gumiszőnyeggel fokozottan ajánlott

Tehát akkor nézzük a taposó szőnyegeket.

Tovább
komment
2018. október 20. 21:27 - Szendiko Autókozmetika

Kezdjük ....

SZENDIKO AUTÓKOZMETIKA

Mi is kell egy blogindításhoz? Inspiráció, téma, és az, hogy partnereinket ellássuk hasznos, vagy szimplán csak érdekes információkkal.  Rólunk, autókról, ápolásról…. és még ami jön.

Akkor most jöjjön egy rövid bemutatkozás.

4-5 éve kezdődött az egész, amikor minőségi, német autókozmetikai szereket kezdtünk el forgalmazni családi vállalkozásban.  Próbálgattuk a szereket először a saját autón, aztán jött egy barát, majd még egy, még egy… rövid idő elteltével azon kaptuk magunkat, hogy egyre több autót kozmetikázunk.

A választás adott volt. Mára csak az autókozmetika maradt. Két éve adódott a lehetőség és nőtt meg annyira az igény, hogy megnyitott hivatalosan a Szendiko Autókozmetika. Bővült a szolgáltatási kör is. Nemcsak autók, hanem szőnyeg, és egyéb kárpit tisztítása is a szolgáltatás része lett.

A napi munkánk során , autókkal és emberekkel bánunk. Az emberek szentimentálisak és ragaszkodnak tárgyaikhoz , különösen az autójukhoz. Ebből adódóan sok érdekes téma adódik munkánk közben amit úgy gondolunk elmesélésre megosztásra érett, esetleg tanulságul szolgálhat. Ezért kezdtük el ez a blogot.

Ha tetszik olvassátok, komenteljétek, kövessétek

 

 Szendiko

30727951_1553315381444540_4551059063235936256_n.jpg

komment
Minden ami begurul hozzánk, egy újabb történet kezdete
süti beállítások módosítása